• 030 - 600 88 18
  • pio@transvita.nl

Algemene Informatie invalpool

Algemeen

Onze invalpool is een pool van oproep-leerkrachten. Een belangrijk kenmerk van deze invalpool is dat de leerkrachten zelf hun agenda beheren en kunnen aangeven of ze al dan niet beschikbaar zijn voor invalwerk. Er is dus een grote mate van vrijheid en vrijblijvendheid. Dat is een belangrijke reden dat leerkrachten graag werken via onze invalpool. Ook kunnen leerkrachten via onze invalpool kennismaken met verschillende scholen en een netwerk opbouwen. Veel poolers stromen via deze contacten door naar een plek in de vaste formatie. Ook zijn er leerkrachten die niet op zoek zijn naar een vaste plek en de afwisseling van het invalwerk juist fijn vinden.

Onze invalpool is met honderden oproep-leerkrachten de grootste vervangingspool van Midden-Nederland. Met behulp van een computerprogramma worden inval-leerkrachten ingepland door de matchers van RTC Transvita. Jaarlijks worden duizenden aanvragen om in te vallen via RTC Transvita opgelost. Hiermee realiseren we samen met onze pool-leerkrachten dat er in veel gevallen continuïteit gegeven kan worden aan het onderwijsproces wanneer de eigen leerkracht ziek of om een andere reden afwezig is. Een buitengewoon belangrijke en betekenisvolle taak.

Over onze organisatie

De voormalige PiO-invalpool is op 1 september 2006 van start gegaan en met ingang van december 2016 opgegaan in Regionaal Transfer Centrum (RTC) Transvita. Momenteel nemen 35 besturen – die c.a. 300 basisscholen onder hun beheer hebben, met ongeveer 62.000 leerlingen – deel aan RTC Transvita. RTC Transvita werkt voor alle richtingen in het basisonderwijs. Onder de deelnemende scholen zijn er o.a.: openbare-, katholieke-, protestantse- en islamitische scholen en scholen met een bijzonder neutrale achtergrond.

Onze kernactiviteit is het oplossen van vervangingen in het basisonderwijs. Daarmee dragen wij bij aan de continuïteit en kwaliteit van het onderwijsproces. 

RTC Transvita werkt op niet commerciële basis. We zijn een bemiddelingsorganisatie van, voor en door de bij ons aangesloten scholen. Wij zijn nadrukkelijk geen uitzendbureau of payroll-bureau, maar een uitvoeringsorganisatie van de Vereniging Partners in Onderwijs die momenteel 35 leden telt. Dit zijn kleine en grote schoolbesturen in midden-Nederland.

Informatie voor Leerkrachten

In de invalpool stromen voortdurend nieuwe inval-leerkrachten binnen. Wij hanteren geen stop om je in te schrijven bij onze invalpool. Vrijwel vanaf het begin, dat een leerkracht zich inschrijft, kunnen we een passend werkaanbod aanbieden. Het bestuur van de school waar je invalt, is je werkgever voor de duur van de invalbeurt. Hierdoor val je ook onder de CAO voor het Primair Onderwijs. 

Niet alleen komen er telkens nieuwe invalkrachten bij de invalpool, maar vinden ook vele invalkrachten via de invalpool aansluiting bij onze Talentenpool of een baan in de vaste formatie op één van de aangesloten scholen. Via de invalpool hebben al vele leerkrachten door invallen in het Primair Onderwijs een reguliere baan gevonden.

De invalpool heeft ook werkgelegenheid voor pas afgestudeerde leerkrachten uit provincies waar weinig werk in het basisonderwijs te vinden is. Als je als beginnende invalleerkracht wil verhuizen naar ons werkgebied, kunnen we vaak van tevoren al een werkaanbod aanbieden. 

Ben je onderwijs bevoegd en zou je graag een tijdje willen invallen in het basisonderwijs? Schrijf je dan in via het online inschrijfformulier!

 

 

Onze invalpool biedt:

>  Bijna permanent en afwisselend werk

>  Leuke scholen en goede begeleiding

>  Een podium om ervaring in het
    onderwijs op te doen

>  Goede kansen op vast werk!

Je kunt je online aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Aanmelden invalpool

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030-6008818

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.